Alternative Design Solutions for the Macintosh Front Yard

The entry walk is an extension of one of the parking spaces. There is enough room for these cars to pull straight in to these spaces, and adequate space to back up and leave, even with cars parked at the garage. Vehicular Circulation. This area is identified by a change in pavement from the rest of the circular drive and directs the visitor into the main entry space at the front of the house. This simple driveway provides for easy access to the garage, and for one extra parking space. This alternative minimizes the hardscape so as to maximize the softscape. We would like a permanent gas grill, along with some built-in counter space. With the small hill behind the house, we would love to see a multilevel deck, with some built-in benches. A separate walk near the vehicular entry allows visitors to walk to the front door without using the driveway. It is strongly connected to the front entry courtyard. • We really don’t want a fountain anywhere. Semicircles and arcs were used to develop some of the elements of design. Drop-off and Entry. Drop-off and Entry. The courtyard is defined by a low seat wall with planting. So, something needs to be done there. • We entertain 10 to 12 people approximately twice a month for business. It connects to the driveway and to a major walk that ex­tends out to the northeast to intersect the public sidewalk. Two extra parking spaces are located directly off the drive, and with plenty of pavement for ease of back­ing up and exiting the site. The porch is shown as a simple, open wood deck with steps along the entire front, providing places for placing pots and urns. This entry court is designed as a formal entry with planting and low walls or fences accenting the central axis. • We like the idea of steps from the upper-level paved area to the lower lawn area near the bedroom. Drop-off and Entry. • Please save the trees; they provide some shade, which we desperately need on this side of the house. Major Design Aspects
Form. Vehicular Circulation. (A table as large as the one in our breakfast area would be sufficient.)
• Lawn area is critical, as the triplets are currently soccer and softball players. A low wall and planting helps separate this space from the front yard. • The neighbors to the east of us have a patio that is very close to the property line. Although each of them has dealt with the same client, the same site, and the same

Major Design Aspects
Form. We feel fortunate to be able to have such a nice open view to numerous trees and a large expanse of lawn. This space is separated from the front yard with a low hedge, an area for sea­sonal color, and several ornamental trees. Entry Courtyard. A U-shaped driveway was incorporated, along with parking for two extra cars. An octagonal paved area serves as a transition space into the entry courtyard. Entry Courtyard. Maybe we could use this as a private space, because it is also adjacent to the bedroom, or we could use this as a formal place to sit and eat. Because of this layout, there is a strong axis that leads people into the front entry court. Four alternatives for the front yard are shown in Figures 14—2 through 14—5. The drop off area was designed to reflect the shape of the music room, a promi­nent space in the house. Vehicular Circulation. This design is composed of rectangular patterns that relate to the face of the front of the house and garage. A semicircular driveway provides for a very smooth entry, drop-off, and exit. An overhead arbor might be nice. This outdoor sitting space, also an octagon, is adjacent to the main walkway, and is viewed from both the foyer and the music room. Vehicular Circulation. We are mostly casual people. Now that we are building a house, we need to make sure that we have some quality privacy. They would like a solid wall somewhere to practice kicking goals, without losing the ball to the neighbors’ yard. These include the driveway, seat wall in the entry courtyard, masonry edge around the library and music room, and some of the major hedges. This area is separated from the front walk with an arc-shaped hedge that responds to the circular drive. • Cooking and eating outside has always been part of our lifestyle. It is separated from the drop-off area, yet allows views into the drop-off area and to other parts of the front yard. There is no separate drop-off space in this design.

Updated: 01.11.2014 — 21:59