"Workspaces are white, passages are black" at Post-‘s self-designed architecture studio

Wooden tables are arranged in a conference-style layout to form a communal work area in the studio. “The furniture is just a collection of stuff that I like and have picked up through the years,” said   Brunsdon. The light from fluorescent tubes mounted on the black walls reflects off the shiny paintwork and illuminates the corridors. Photography is by Vanity Projects. Hallways with low ceilings, connecting the front door to the studio space and the rear of the property to a meeting room, are painted a glossy black that contrasts with the bright, white-washed primary spaces. This area, coupled with the   “dead space that comes off the street and up the stairs” is   used as a gallery by artist   Jordy Hewitt. In the meeting room, two lengths of fibre-cement rest on black trestle legs to form a table. “The hallways are the confined moments. You pop out from them into the high, white spaces. It creates a really lovely spatial experience and legibility.”

Rows of angled skylights in the pitched ceilings over the double-height studio and adjoining meeting room provide an abundance of natural light for the workspaces. “We love that. It used to be a photographer’s studio and before that a sewing floor. “The age and history of the space is celebrated. The   table-tops are made from strips of timber that run in opposite directions to the floorboards. It’s a beautiful place to work.”
Vintage wooden-framed sofas clustered around one end of the studio create a seating area and give the space a lived-in feel. Workspaces are white, passages are black. We are in what was, and in some ways still is, a bit of a rag-trade precinct,” he said. They are the old wall bottom plates. Post-   carried out the refurbishment of a two-storey building on King Street, west Perth, for a project called   Make the Space Look Nice.

Updated: 02.11.2014 — 11:53