Casa Cardenas by ParqueHumano

From the architect
For the concept of this project we have taken advantage of the triangular character of the plot, the slope of the land and the views towards the Cerro Gordo’s Natural Reserve. Within the first volume, we have place on the ground level the living and dining space and the kitchen; bedrooms were placed in the second level. Working with nature is a way of working towards the understanding of our world. The house is developed in two volumes separated by a garden and connected by a bridge. The house overlooks the environment incorporating the landscape, making an atmosphere of outdoor life, reconstructing the dynamic perception of the space with an emphasis on the emotional bonds between subject and nature. The subsequent volume hosts a working studio, facing the inner court. From here, the stairs lead to the main access. Architect: ParqueHumano
Photography by Paul Rivera/ArchPhoto

Architecture, Interiors
|
Comments (0)

Comments are closed. With the objective of building an interior/exterior relation, the volumetric setting of sloping walls and slabs allow the visual journey from the interior space, deeply linking the project to the existing landscape, it is the exterior landscape which organizes our interior spaces.

Updated: 06.11.2014 — 15:44