London house extension by Cousins and Cousins has a window wrapping its corner

Cousins and Cousins designed the two-storey extension for a family of six who had outgrown their four bedroom home in Hackney, east London. “The clients were keen for the extension to blend into the existing building,” the architects told Dezeen. The brick-built extension provides a glass-fronted dining room   and extra bedroom for the residence – the first boasts the new modern window, while the second features more traditional fenestration. Photography is by Jack Hobhouse. Ground floor plan –   click for larger imageFirst floor plan –   click for larger imageSection –   click for larger image Related story: Glazing disappears into the walls of Tigg Coll’s Malbrook Road extensionThe house, named Vegetarian Cottage, is thought to stand on the site of   the London branch of the Vegetarian Society founded in the mid 19th century. A glass sliding door, with a pale wooden frame and a curved metal pull handle, leads out into the garden. A large window wraps around one corner of this brickwork extension   to a Victorian   house   in London by local office Cousins and Cousins (+ slideshow). Inside, the architects reconfigured the ground floor of the existing house, combining the kitchen with the new dining room to create an L-shaped living area.

Updated: 13.11.2014 — 01:05