Geometric panels create textured walls inside monochrome penthouse by Pitsou Kedem

On one balcony, the same geometric clusters used on the interior walls reappear as a motif in a “green” wall, where a triangular framework forms vertical planting beds. Project credits:
Architect: Pitsou Kedem Architects
Design Team: Pitsou Kedem, Irene Goldberg, Hila Weiss and Mano Amsalem
Styling for photographs: Eti Buskila “The white flat is like a white canvas to the colours of the city,” said Kedem. Related story: Tel Aviv Penthouse by Pitsou Kedem features an infinity pool overlooking the cityA boxed-in island off the corridor containing a seating area and bathroom is also clad in the same material. In the living space and bedrooms, the team inserted sections of ceiling-to-floor glass to give panoramic views over the city. “We chose a special geometric pattern that repeats in the design and fits the clear sharp lines of the apartment.”

The three-dimensional cladding made from large sheets of white painted aluminium is applied to portions of the walls throughout the apartment, which also has neutral ceilings, walls and fixtures to build up a space with “layers of pure, soft white”. A white glass door slides open from the bedroom into an en-suite bathroom with large mirror, black counter and white sinks. “Long, thin strips of light emphasise the linear axis along the length of the corridor and ceiling fixtures that appear as works of origami to complement the triangular, three dimensional walls,” said the architect. Photography is by Amit Geron. “The apartment’s spaces were designed to create a meditative atmosphere with monochromatic sheets all based on the colour white,” added Kedem, who previously   added an infinity pool to a rooftop apartment in Tel Aviv. Three outdoor terraces positioned off the hallway and living area are floored in the same grey as the interior, giving a sense of continuity between the spaces. The wall-to-wall white decoration of the interior space was designed to create “a monastic and silent environment” for a client who asked for a minimalist apartment with wide open spaces for his family. Pitsou Kedem Architects   remodelled the interior of a top-floor apartment, named Layers of White because of its limited colour palette. “The idea was to wrap the inner core walls of the building with one unique wall,” Pitsou Kedem   told Dezeen. Utilities are set into the island counter and into a white storage wall to the rear of the kitchen. A central white island separates the kitchen area from a sitting room with dark grey furnishings.

Updated: 20.11.2014 — 03:47