Tetris House by Studio MK27

Architecture: studio mk27 – Marcio Kogan + Carolina Castroviejo
Interiors: studio mk27 – Diana Radomysler
Project Team: Fernando Falcon, Maria Cristina Motta, Mariana Ruzante
Landscape designer: Renata Tilli
Contractor: All’e Engenharia
Photography by Fernando Guerra The wooden Box on the lot shelters on the inside, the washroom, the stairs and the dining room, which opens entirely to the ample garden in the back, like an esplanade (terrace), looking from the inside in. This is the architectural design of Tetris House, located in São Paulo. The shape of the lot, long and straight, has traced a longitudinalimplantation of the house and the living room can have a cross-ventilation to the gardens. The space is delimited – together with the eastern façade – by a wooden shelf that contains the library and a fireplace. Studio MK27 have designed the Tetris House in Sao Paulo, Brazil. The sun’s heat, when the panels are closed, is retained by this type of brise soleil, while the wind continuesto chill the inside. From the architects
A wooden volume in line with the eastern façade – with a little more 2.85m high and 19m long – rests within a ceiling height of 5.15m and 11.75 in the front. The wooden lining of the ground floor is prolonged to the outside and becomes the very façade. The stone on the floor of the living room goes out to the terrace and the same material on the inner walls continues out to the façade.

Updated: 20.11.2014 — 10:28