John Dodge Residence by Dynia Architects

A concrete wall which extends into the landscape marks the entrance and defines the major circulation spine of the house. At a more intimate scale, the garden walls of the main house and guest cabin enclose the entry court to the south east. With mountains rising to the northwest and a stream cutting through the southeast corner of the lot, this placement of the main house and guest cabin distinctly responds to the two scales of the site. The long drive opens onto the intimate entry court. From the architect
Located near the foot of the Teton Mountains, the site and a relatively modest program with a desire for intimate scale, led to placing the main house and guest quarters in separate buildings configured to form outdoor spaces. The placement of the buildings, as well as their enclosure, one’s perception of interior space extends to the exterior and the landscape,   blurring the distinction between the two. John Dodge Residence by Dynia Architects
Posted by Erin on November 21st, 2014

Dynia Architects designed the John Dodge Residence, a contemporary home and guest house in Jackson, Wyoming. With regulation restricting the roof forms, the structural trusses are shaped to lift the ceiling planes toward light and the views of the landscape.

Updated: 22.11.2014 — 13:17