Napier University press ahead with campus refurbishment

In their design statement Smith Scott Mullan noted: “The proposal aims to enhance the elevation through the subtle use of colour and create a more positive aesthetic effect to the streetscape for students, the passer-by and motorist. | Send to friend

November 24 2014

Napier University is to over-clad and refurbish the primary elevation of its Colinton Road entrance as part of an ongoing programme of campus improvements. Proposals submitted by Smith Scott Mullan Associates call for the cement clad three storey entrance and adjoining engineering annex to be refaced with fibre cement rainscreen cladding with lighting and signage used to better delineate the entrance. Attention to the lighting at street level and at upper levels is predominant in the design, in order to enhance the environment as a whole as you move along the street.” This will see a graded colour scheme employed with bright red signifying the entrance undercroft, fading to burgundy and then grey further down the elevation.

Updated: 24.11.2014 — 19:40