38/F-39/F Mandarin Oriental Apartments by PplusP Designers

This curved feature along with the reflective ceiling feature recreates an experience akin to laying under a tree with reveals of light breaking though the tree canopy. Abstract tree branches encircle the living area are accentuated by the autumn leaves which project along the curved decorative feature. Walking through the entrance door reveals a welcoming feeling of freshness with leaves are blowing and swaying towards the ceiling. The Tree is symbolic of being protective, sheltering and being able to nurture life-giving energy. The handrail enhances the contemporary feel by implementing the elongated shape of tree stems. The dining room reciprocates the natural style of the living room with added elegance. The master bedroom has been purposely designed in a deep brown color with a back wall feature designed to simulate tree trunks layered upon one another. From the designers
The principle concept established for this project at the Mandarin Oriental in Macau, is to embody tranquility at its essence through capturing the elements of nature. Adjacent to the living room, the ceiling of the second floor is designed with the pattern of abstract tree branches. The bedroom wall and wardrobe are covered with glass to visually enlarge the space and the geometric carpet adds texture and colour, giving a playful touch to the glamorous room. The stair features draws you in to continue the story as it unfolds towards the second floor. Earthy tones and choice of natural materials enhances the natural feeling within the space. The idea is to allow its occupants to enter a nature-inspired living space, where they could feel relaxed and safe within the comfort of their own home. Concealed behind the grey and white marble finished wall, the bedrooms has been designed to the same extent as the master bedroom. The bed is framed by unique bed side cabinet features in a copper finish, whilst the lighting creates the illusion of light simmering through a tree canopy. The wall hung grey marble TV wall extends along the corridor wall; the corridor opens up to a cozy corner for enjoying your favourite beverage.

Updated: 06.12.2014 — 17:42