B+B House by Studio MK27 and Galeria Arquitetos

From Studio MK27
The arrival at House B+B – the access to the social area – is through an architectural trajectory, via an open ramp, located on the eastern side of the construction. The wooden elements on this floor’s facade allow for the internal control of the sunlight and thus provides for a great thermal performance. B+B House by Studio MK27 and Galeria Arquitetos
Posted by Erin on December 9th, 2014

Studio MK27 together with Galeria Arquitetos have designed the B+B House in Sao Paulo, Brazil. The social area of the house creates a sensation of coziness and comfort, in an open space, without any structural interference for the organization of the furniture layout. The ramp, long and smooth, extends the transition from interior to exterior creating the constant sensation of environment changing. There is an intentional uncertainty about the character of this space: internal or external? The reference to modernism lies also in the wall of hollowed-out elements, renowned from the 30’s in Brazil, as a solution to be reproduced on large scale, very appropriate for the tropical climate since it allows for shading without blocking of the fresh breeze. Different than the usual solution, the rooms are on the first floor – in direct relation to the garden – and can be also accessed internally via a staircase connected to the living room on the top floor. This solution was vastly used by Brazilian modernism, which consecrated the radical use of ramps as a way of vertical circulation while reaffirming the Corbusian precepts of architectural promenade. Thus, the kitchen becomes a lit-up space and a pleasant ambient. Interiors: Studio MK27 – Diana Radomysler
Landscape designer: Renata Tilli
Photography: Fernando Guerra

Architecture, Interiors
|
Comments (0)

Comments are closed. Architecture: Studio MK27 and Galeria Arquitetos – Marcio Kogan + Renata Furlanetto + Fernanda Neiva. It is an interstitial space between the protected inside of the construction and the open garden.

Updated: 09.12.2014 — 18:24