COBE designs flagship building for Adidas headquarters

Project credits:
Client: Adidas Group
Architects: COBE
Engineers: Knippers Helbig
Climate engineers: Transsolar
Consultant: COBE Berlin
Site plan –   click for larger imageGround floor plan –   click for larger imageFirst floor plan – click for larger imageSection – click for larger imageElevation – click for larger image This latest victory concludes a successful year for the Danish practice, who also recently trumped Kengo Kuma in a Danish railway station contest and revealed its competition-winning design for an extension to the Red Cross headquarters in Copenhagen. “The iconic roof rests like a carpet covering the building, connecting all functions and creating a building flooded with light”. Related story: COBE reveals competition-winning Volunteer House design for Danish Red Cross
COBE designed the 11,000-square-metre building to include a public conference centre, a restaurant for employees and a showroom. “The structure merges with the landscape’s existing terrain, creating an open, green and welcoming building that gathers all members of the Adidas family – both employees, sport stars and visitors –   as well as multiple functions and flows under one single roof,” said Stubbergaard. “Adidas Meet Eat will house many functions, both internal and public, and therefore we have created a design that above all is multifunctional and flexible,” explained Dan Stubbergaard, founder and creative director at COBE. In the warmer   summer months   these transparent walls   will be opened up to allow   cross ventilation, reducing the need for air conditioning. Located at the Adidas Group’s World of Sports Campus   in   Herzogenaurach, Germany, the building – named Adidas Meet Eat – is part of a masterplan to transform the sports brand’s   headquarters into a   visitor attraction.

Updated: 12.12.2014 — 02:42