The structure of the house and the distribution of the circulation, as well as the positioning of the entrances and lift allows for guaranteed privacy between parents and children in the prospective future. The circulation surrounding the patio on the first floor contrives of a succession of living spaces, which not only communicate to one another, but also relate visually the interior of the patio to the exterior. From the architects
The site can be accessed from either side of the surrounding streets to allow for both a private and a public entrance. After moving along a curved wall that guides the visitor from the exterior of the plot into the center, one reaches the main entrance into the house. The residence was originally planned to house one family with two small children, however in the future it could be divided into two units. Upon entering through the main door frame, the space opens up to reveal the swimming pool and the public living areas of the house. The Mop House by AGI Architects
Posted by Erin on December 23rd, 2014

AGI Architects designed the Mop House, located in Al-Nuzha, Kuwait. This axis twists upwards to generate spaces that are channeling the vision in different directions: the front side of the house, side gardens and angles of the back street.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *